12 Kasım 2007 Pazartesi

ÇİKOLATALI BİSKÜVİLER

Dün farkettim ki uzun zaman olmuş bu kadar keyifli bir gün geçirmediğim.Cümbür cemaat maaile beraber kısa ama çok keyifli bir gün geçirdik.Halalar,teyzeler,kuzenler,ananeler:)Hazırladığımız herşeyin silip süpürüldüğünü görmek de ayrı bir keyifti doğrusu.Tabakta gördüğünüz bisküvilerden hiç kalmadı mesela.Halamın tabiriyle oyuncak gibi olan bu bisküvilerin tarifiyle başlıyalım.
ÇİKOLATALI BİSKÜVİ
Malzemeler:1 su bardağı pudra şekeri
1 paket yumuşatılmış margarin veya tereyağı
4 bardak un
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Yarım su bardağı kadar damla çikolata
Yapılışı:Önce şeker ve margarin birbirine iyice yedirilir.Ardından tüm malzemeler –en son un ve kabartma tozu-ilave edilir.Hamur bir tezgahta merdane yardımıyla açılır.Çeşitli kurabiye kalıplarıyla kesilir.En son damla çikolatalar batırılarak önceden ısıtılmış 175 derece fırında 20-25 dakika pişirilir.

***bu sefer bisküvileri pembe ve sarı gıda boyasıyla renklendirdik,üzerlerine de dr.oetker'in dekor şekeri'nden serptik.

5 yorum:

Adsız dedi ki...

keyifli olmana, böyle güzel şeyler yapmana, bizlere tarifler vermene çok sevindim... aile çok önemli bir değer, akrabalar, onlarla kaynaşmak, haşır neşir olmak, muhabbet etmek, içimizden geldiği gibi davranmak...bunları sık sık yapmak lazım... güzel arkadaşım !!! kendine çok iyi bak inş. allaha emanet ol...s.s.

Yaren dedi ki...

Ne güzel ailenin bir araya gelmesi.Benimde cok keyif aldigim anlar,hem zaten kim hoslanmazki bu güzel durumdan.Birde tabi böyle güzel kurabiyeler hazirlanmissa.Ellerine saglik nefis görünüyor.

Adsız dedi ki...

DOĞUM GÜNÜN KUTLU OLSUN (13 ŞUBAT 1981) SEVGİLİ DOSTUM...bir söz vardır bilirmisiniz "Arkadaşlıkta, menfaatler ve zevkler ; Dostlukta ise felaketler ve kaderler müşterektir." Evet sevgili dostum...iyi ki varsın...
Herşey gönlümüzce olsun... Hep mutlu olasın... O güzel yüzün hep gülsün... Doğum günün Kutlu olsun Ece... yeni yılda çift olasın, mutfaktan hiç çıkmayasın, bizlere yeni tarifler veresin,Allah'a emanet ol inş. s.s.

sarımutfak-hande dedi ki...

kim hoşlanmazki bu durumdan cnm kurbişler ne güzel olmuş renk renk ellerine sağlık cnm

Adsız dedi ki...

Merhaba,

Ellerinize sağlık çok güzel görünüyor.. yemekgezegeni.com adı altında, isteyen tüm yemek blogu sahiplerinin katılabileceği bir derleme sitemiz var. www.yemekgezegeni.com

yemekgezegeni size ne fayda sağlar?

- Sitenizin ziyaretçi sayısını arttırarak popülarite sağlar.
- Sitenizin yemekgezegeni.com takipçileri tarafından güncel olarak takip edilmesini, yeni eklenen yazılarınızdan haberdar olunmasını sağlar.
- Siz de yemekgezegeni.com takipçisi olarak diğer yemek bloglarıyla daha kolay iletişime geçebilir, yeni eklenenleri takip edebilirsiniz.
Bize katılmak isterseniz: yemekgezegeni@gmail.com